Nyt ollaan tultu siihen tilaan että aloittelen valmistelemaan itteäni SM-kisoihin.  Dummyllä on tiettyjä vahvuuksia ja heikkouksia, (minähän olen täydellinen) joita nyt pitää alkaa säätämään ja jalostamaan. Toteutus tulee olemaan mysteeri, toivottavasti kuitenkin niin, että heikkoiksia saadaan pois ja vahvuuksia vahvistettua, eikä toisinpäin!!!

Päivän harjoituksena oli lajeista parhain! Netti-päteminen! Eli ei muutakuin tuosta oikealta alhaalta linkki-vinkki-osastolta "ratoja" osioon ja niitä tutkailemaan. Mietiskelin niitä miten tekisin mitäkin ja kuinka kauniisti meille tulisi nolla tuoltakin radalta... Tuossa linkissä siis A. Kuran ratoja, tulevan MM-tuomarin ratoja joten niitä kannattaa tutkailla jos vaikka MM-kisoihin pääsee yleisön sekaan huutelemaan että "EI NOIN!!!" ja miettiä että kyllä minä olisin tehnyt näääin...

Noh, päivän satoa:

Onkelma #1 ja onkelma #2 päällekkäin alla:

1539985.jpg


Näissä on siis kohdat radoista jotka pisti mietityttämään Dummyn kanssa.

Kohta #1
  • Dummy osaa heikohkosti kepit väärältä puolelta, eli aina kun kepeiltä lähdetään väärään suuntaan, tulee mietinnät eteen miten tehdään mitäkin.
  • Takaaleikkaus ei ole paras juttu Dummylle, ne hidastavat elukkaa ja näinollen niitä ei ole kiva tehdä. Tässä keississä pitää tämä hoitaa takana-leikkauksella ellen muuta keksi... Tämä kuvio pitää testata ja treenata.

Kohta #2

  • Vetämällä vai työntämällä? Eli tuo hyppy kolmikko rinnakkain aiheuttaa saman pohdinnan kuin ennenkin. Kumpi se olikaan varmempi, kumpi nopeampi tapa tehdä Dummyn kanssa. Tätä pitää päästä testaamaan... Vetämällä varmastikin yrittäisin tehdä.
  • Juoksu-puomi aiheuttaa tällä radalla pulman. Yritänkö stopata, jäänkö kauemmas hidastamaan, läppäsenkö koiraa persuuksille? Näillä vaihtoehdoilla tulee joko nopea käännös puomin alastulolta, vähemmän nopea, taikka tuo väärä rata. Tätä pitää treenata ja tuohon juoksu-puomiin pitää ottaa kantaa pian sillä kontaktivirheitä tulee tasaisesti.



Kohta #3:

1539980.jpg

  • Tässä tulee taas keppien osaamattomuus-onkelma!
  • Taas mennään kepeiltä vasemmallepäin. Jos joutuu keppien oikealle puolelle niin siihen pitää tehdä kikka kolmosia että selviää nopeasti eteenpäin.
  • Ratkaisuna voisi olla:
  1. Opeta ne kepit sieltä väärältä puolelta!!!! Ei pitäisi olla vaikeaa. Ootte jo kolmosissa ..kele.
  2. Edistä kepeillä niin, että pääset tekemään valssin vielä kun koira suorittaa keppejä. Tätä pitää treenata
  3. Pakkovalssi. Eli vääntää koiran solmuun itteni ympärille. Pääsenpä toiselle puolelle, mutta koiran vauhti hidastuu nollaan, ja lisäksi vielä tehdään pieni mutka. Eli ei voida tällä tasolla missään nimessä tehdä.... paitsi äärimmäisessä hädässä ;-)

Tällaisia pähkinöitä tuli tänään. Nyt meen tuonne miettimään niitä lisää. Jos on ideoita niin laittakaa kommenttia! Näitä pitää päästä kohtapuolin treenaamaan.