Pimpelipom!

Täällä taas taruilemassa teille kurkkijoille! Viikko taas vierähtänyt ja kaikkea pientä kivaa on saatu aikaiseksi. Dummy kävi kisailemassa mamman kanssa eikä ilmeisesti ihan toiminut niinq piti. Eihän tuo Dummy reppana osaa hakea esteitä kun aina ollaan sormella viety esteeltä toiselle. Kivasti irtoili kyllä (siis koko koira, ei osia siitä) esteille ja (taino, kyllä niitä karvoja saattoi irtoilla) näytti ihan agilitiltä videolta kahtottuna! Kovasti vain Dummy jätti muutamia esteitä menemättä kun ei luotto omiin kykyihin riittänyt. Kysymys onkin että haluanko Dummysta irtoilevan koiran vai haluanko aina viedä tämän esteiltä toisille. Omasta ja mun äipän mielestä (vaikka ei se tajua agilitystä mitään) on hyvä idea pitää koiruli hanskassa ja ohjata edestä. Helpottaa kylläkin jos saataisiin hieman irtoavaisuutta ja suoritusvarmuutta koiruliin,  eli tämän takia mamma onpi käynyt reenailemassa silloin tällöin Dummny kanssa. Kun tuo pikku musta oppii lukemaan rataa ja tunnistamaan seuraavat esteet niin toivon/oletan/rukoilen/näyttäisi siltä/ehkä/kyllä varmasti/pitäisi nopeuden lisääntyä itsevarmuuden myötä.

Eilen maanantaina olin taas tehotreenissä valmistelemassa itteäni ja Dummyliiniä Jartsan vetämissä reeneissä Hyvinkäällä kohti maajoukkuekarsintoja. Laitetaanpa rata näytille tähän alle:
1733191.jpg
Kaksi rataa, toinen rata alkaa numerosta 40. Nyt täytyy tunnustaa etten millään muista miten toka rata meni loppuun saakka. Muisti loppuu siihen kun kepit loppuu. Voi olla hyvinkin mahdollista ettei siitä jatkettu enää mihnään, mutta mutta. Varhaisiän dementiaa pukkaa! Nyt alkaa taas vilistää silmissä... Ei auta, ei näkynyt sielläkään playbackkinä miten se meni. Ei siinä mitään. Eka rata olikin mukavampi ja haasteellisempi! Tälleen jälkikäteen analysoituna päissäni, niin rata on enempi A. Kuramainen rata. Eli teema pysyy ja karsina-tuomarit on kiikaroitu! Tuolla oikealla palkissa löytyy Kura:n ratoja --->
Dummyn kanssa wauhtia riitti ja taisinpa radat tehdä ihan nollalla ekalla yrittämällä. Eiku kyllä me ekalla radalla kepeillä mokailtiin kun ennakoin vähän ja toi ötökkä kans ennakoi jättämällä viimeisen välin menemättä. Mutta ei mitään hyllyn arvoista tehty! Näyttää ihan ok:lta, vauhti on about normaalia ja nollavarmuus on hyvä kunhan ohjaaja muistaa skarpata. Puomilta ei olla otettu hyppyjä kertaakaan alastulolta kun olen ne varmistanut eli sekin murhe on korjattu. Keinu on edelleen hidas mutta siihen ei keritä tekemään suurempia parannuksia. Onneksi karsinnoissa on pari hyppäriä muistaakseni, eli ei tartte kuin pitää huolta sopivasta vauhdista. Mullahan on tapan juosta liian kovaa ja Dummy jää liian kauas taakke ja sitten tullaan hyppyjen ohi tai muuta mukavaa.
Uusi matto on erittäin hyvä, ja pitoa löytyy edelleen molemmilta meiltä. En tiiä kannattiko maksaa siitä että sai tuntumaa siihen, mutta treenin kannalta kyl tosi hyvä. Joo kyllä kannatti maksaa. Onpahan yksi asia mitä ei tartte jänskätä kisoissa puolentoista viikon päästä!

Jännitettäviä asioita tulee olemaan:
- Kontaktien alastulo
- Keinun hitaus
- Toisen taikka useamman radan tekemiseen tuleva hitaus
- Keppien syöttö ja viimeinen väli
- Sarjaeste
- Kiipeilyesteet vetää, entä jos ei pidäkään mennä vaan joku viereinen onkin se oikea
- 10% ihanneaika sääntö
- Eka hyllytys viiden kisan sarjasta
- Saanko Dummyn juomaan nestettä tarpeeksi
- Jäähalli kisapaikkana
- Dummylle tulossa juoksut ehkä?
- Loukkaantumisriski
- Pöytä kovan vauhdin jälkeen
- Finaalirata kun lähdetään kuitenki vikana ^^
- Oma mokailu ja jännittäminen
- Yleisö, onko tukka hyvin, näkyykö kello?
- Jaksaako omat jalat kahta päivää seisoskelua ja juoksentelua
- Olisko pitänyt sittenkin ilmoittaa Iso-D kisoihin
- Mitähän ne naapuritkin miettii
- Laskeeko pankit ohjauskorkojaan asuntolainoja ajatellen
- Mikä musta tulee isona
- Onkohan töissä kaikki hyvin
- Ollaanko me kymmenes, kahdeskymmenes vai hylättyjä
- Saako kaupasta vielä kaljaa kun kisat loppuu sunnuntaina
- Tuleeko teknisiä vai tykistysratoja vai sekoituksia
- Tartteeko riskeerata vai vedetäänkö varman päälle
- Paistaakohan ulkona aurinko, vai sammuiko se jo
- Onkohan yleisössä tuttuja

Ei ole helppoa toi agilitylity! Pitää alkaa tekee mentaaliharjoittelua! Let´s get mental!